Dezynfekcja powierzchni:
w celu zdezynfekowania spryskać oczyszczoną powierzchnię. Pozostawić powierzchnie wilgotne przez wskazany czas kontaktu, następnie wytrzeć do sucha. Powierzchnie mające kontakt z żywnością po wymaganym czasie dezynfekcji należy spłukać wodą przeznaczoną do spożycia
Substancja czynna:
aktywny chlor uwalniany z kwasu podchlorawego w ilości 0,350 g/l.
Nazwa chemiczna substancji uwalniającej: Hypochlorous Acid Hypochlorous Acid (HOCl)
HOCI jest tą samą substancją, którą od urodzenia, w naturalny sposób wytwarzają nasze neutrofile, w celu zwalczania bakterii, wirusów i grzybów przy infekcjach lub urazach. Przez co jest ważnym elementem naszego układu odpornościowego. Jest jedną z niewielu substancji, na którą mikroorganizmy nie tworzą oporności i która jest bezpieczna dla naszych delikatnych komórek, będąc jednocześnie śmiertelną dla wszystkich patogenów zagrażających naszemu zdrowiu.
Opakowanie:
- butelka 500 ml,
- kanister 5 L
- kanister 20 L
Termin ważności:
12 miesięcy
Zastosowanie:
PROFESSIONAL SURFACES DISINFECTANT LIQUID to hipoalergiczny, bezalkoholowy płynny produkt gotowy do użycia zalecany do szybkiej dezynfekcji powierzchni (mających i niemających kontaktu z żywnością) w obszarze medycznym, weterynaryjnym, domach opieki, sanatoriach, salonach fitness i SPA, salonach fryzjerskich, kosmetycznych, gabinetach masażu, przedszkolach, szkołach, biurach, halach produkcyjnych, miejscach użyteczności publicznej oraz w branży HoReCa. Posiada szerokie spektrum zastosowania – nadaje się do dezynfekcji wnętrza karetek, gabinetów zabiegowych, sal pacjentów, poczekalni, kuchni, toalet. Produkt można stosować na wszelkie powierzchnie ponad podłogowe – drzwi, blaty, szafki, stoły, klamki, meble, włączniki, kosze na śmieci, telefony, klawiatury, blaty, ściany oraz powierzchnie podłogowe. Jako produkt czyszcząco dezynfekujący wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze, jako dezynfekujący dodatkowo pełne działanie wirusobójcze, prątkobójcze oraz sporobójcze.
Zabija 99,9% drobnoustrojów:
- wirusy (otoczkowe i nieotoczkowe)
- prątki
- bakterie
- grzyby i drożdże
- spory