
Błędne etykietowanie żywności w celu oszustwa jest długotrwałym i powszechnym problemem, szczególnie w przypadku produktów o dużej wartości ekonomicznej, takich jak mięso i produkty na bazie mięsa. W ostatnich latach, po „aferach”, takich jak afera z koniną, wzrosło zainteresowanie konsumentów autentycznością produktów mięsnych. Wielu konsumentów martwi się o mięso, które jedzą, a prawidłowe etykietowanie jest ważnym środkiem umożliwiającym konsumentowi dokonanie świadomego wyboru.
ALScreen Meat ID to najwyższej jakości rozwiązanie do biologii molekularnej, które zapewnia ogólnemu personelowi laboratoryjnemu i badawczemu łatwy i gotowy do użycia zestaw do wykrywania określonych gatunków mięsa. W optymalnych warunkach zestawy te zapewniają niezwykłą czułość, umożliwiając wykrycie co najmniej 0,1% fałszerstwa. Zapewnia metodę Real-Time PCR do wykrywania mitochondrialnego DNA gatunków docelowych w próbkach żywności, paszy i środowiska. Zestawy zostały zaprojektowane tak, aby umożliwić jednoczesną amplifikację (w multipleksie) docelowych gatunków mięsa i kontrolę wewnętrzną amplifikacji (IAC) w celu wykluczenia wyników fałszywie ujemnych z powodu hamowania reakcji PCR. System wykrywania dupleksu pomaga zmaksymalizować dokładność amplifikacji i uprościć konfigurację reakcji.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.