
Dlaczego niezawodna ekstrakcja DNA/RNA jest niezbędna?
Ekstrakcja kwasem nukleinowym jest kluczowym krokiem identyfikacji celu za pomocą analizy PCR w przetworzonej żywności i produktach paszowych. Wydajność, czystość i jakość kwasów nukleinowych są kluczowymi aspektami, które wpływają na wynik wyników analizy. Istnieje kilka czynników, które mogą wpływać na przydatność DNA / RNA do amplifikacji PCR:
- Żywność wysoko przetworzona
- Promieniowanie UV i obróbka cieplna (żywność w puszkach)
- Obróbka chemiczna (dodatek konserwantów, barwników itp.)
- Inhibitory PCR (wysoki poziom soli, tłuszczu i polisacharydów)
Invitek opracował i ulepszył swoje metody i zestawy, aby przezwyciężyć te ograniczenia, będąc w stanie wyizolować wysokiej jakości DNA / RNA z żywności i osiągnąć rygorystyczne wymagania testowe w przemyśle klinicznym i spożywczym.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.